Ryanair планира да затвори базите си в Испания и Италия?

Авиокомпанията вече обяви затварянето на своята база Хан в Германия

29.07.2020 | 14:55 Редактор: Юлия Христова
Ryanair планира да затвори базите си в Испания и Италия?

Авиокомпанията Ryanair заплаши, че ще затвори базите си в Испания и Италия в случай, че не се договорят нови трудови споразумения със синдикатите, съобщава Flight Global. 
 
Говорейки пред инвеститорите на 27 юли, когато Ryanair отчете нетна загуба за първото тримесечие от 185 милиона евро, главният изпълнителен директор Майкъл О'Лиъри заяви, че превозвачът обсъжда възможността за затварянето на базата в Испания, където за момента синдикатите не са съгласни с необходимите намаления на заплатите. 

Той каза също, че съществува "реален риск за някои от регионалните бази в Италия, където преговорите със синдикатите текат бавно, а в същото време италианското правителство се опитва да наложи тарифите на Alitalia за заплащане" на други авиокомпании, пише dnes.bg.
 
Ryanair вече обяви затварянето на своята база Хан в Германия, след като не успя да постигне споразумение за икономия на разходи с германските пилоти, и заплаши да затвори и базите си в Берлин Тегел и Уийз край Дюселдорф.
 
Майкъл О'Лиъри заяви, че чартърен филиал на компанията в Полша може да "поеме няколко нови бази тази зима". Ryanair Group ползва под наем 14 самолета Боинг 737s, който изтича през месец май 2021 г.  
 
"Със сигурност бихме желали да удължим тези договори за наем, стига да можем да го направим при конкурентни условия“, добави О'Лиъри.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК