Лукашенко: Протестиращите са безработни с криминално минало

В болници са приети над 200 души, които са пострадали при сблъсъците

12.08.2020 | 22:25 Редактор: Георги Камарашев
Лукашенко: Протестиращите са безработни с криминално минало

Повечето протестиращи в Беларус са криминално проявени и безработни, заяви президентът Александър Лукашенко на съвещание на националния Съвет за сигурност, предаде ТАСС.

"В основата на така наречените протестиращи са хора с криминално минало, които днес са безработни. Нямаш работа и си гуляеш по улиците и булевардите. Затова моля и предупреждавам всички: който не работи, да си намери работа", заяви беларуският държавен глава.

По думите му на всички безработни граждани на страната трябва да се предложи работа.

"Искам да предупреди някои наши меко казано обуржоазени граждани: да не дава Господ някой някому да дава фалшиви удостоверения за трудоустрояване. Всичко трябва да е честно и почтено", каза Лукашенко.

Неколкостотин девойки в бели дрехи и с бели рози се събраха в Минск в подкрепа на пострадалите при протестите. Преминаващите покрай тях шофьори ги поздравяваха с надуване на клаксони, съобщи Dnes.bg.

На президентските избори в Беларус в неделя Лукашенко бе обявен за победител, но опозицията заяви, че резултатите са били фалшифицирани. При избухналите протести са арестувани хиляди души, а един протестиращ е загинал при опит да хвърли по полицаи взривно устройство, което избухнало в ръката му. В болници са приети над 200 души, които са пострадали при сблъсъците

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК