Гърция обмисля повторно въвеждане на SMS-и за придвижване

Научната общност в страната е загрижена за развитието на пандемията

04.08.2020 | 14:35 Редактор: Наталия Тотева
Гърция обмисля повторно въвеждане на SMS-и за придвижване

След повече от 2 месеца спиране на брифингите за развитието на пандемията, гръцките власти ще говорят в 18.00 ч. днес. Тревожните данни за нарастване случаите на заразени доведоха до появата на имунолога Сотирис Циодрас - говорител на Министерство на здравеопазването в страната.

В "тънко парче, което може да бъде разбито всеки момент" се превърна страната с нарастване на случаите на коронавирус според професора по инфекциозни болести Никос Сипсас. 

Той не изключи възможността за връщане на SMS-ите за придвижване, ако е необходимо.

"Не крия от вас, че сме много загрижени. На масата за обсъждане е защита на уязвимите групи. Ако ситуацията го изисква, тогава ще бъде наложено ограничение на движението чрез SMS. Обсъждаме и други мерки, които ще бъдат разгледани в зависимост от развитието на епидемията", подчерта Сипсас.

77 са новите случаи на коронавирус в Гърция. Така общият брой на заразените в страната достигна 4 737 души, пише dnes.bg.

През последната седмица в Гърция се наблюдава увеличение на броя заразени – средно от 50 до 80 случая за денонощие. В събота бе отбелязано рекордно увеличение със 110 заразени, а общо през последните 5 дни броят на случаите се увеличи с 405.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК