Ким Чен Ун затвори град Кесон, за да спре коронавируса

Над 16 млн. души са заразени в световен мащаб

26.07.2020 | 14:50 Редактор: Наталия Тотева

Над 16 млн. са заразените с Ковид-19 в света. Повече от половината са в САЩ и Южна Америка.

Северна Корея въвежда режим на строга карантина в град Кесон, за да предотврати разпространението на коронавируса. Лидерът Ким Чен Ун свика извънредно заседание на Политбюро за режим на максимална готовност за борба с коронавируса. 

Причината е предполагаем първи случай на заразен, пресякъл незаконно границата с Южна Корея. Той е поставен под изолация.

А кметът на Москва обяви, че ваксинацията срещу коронавирус ще бъде безплатна.

"Веднага щом се появи, ще започнем кампания за ваксиниране. Ваксинирането ще бъде безплатно. Всички клиники и поликлинични мрежи ще работят за това", обяви кметът на Москва Сергей Собянин. 

Собянин изрази надежда, че ваксина ще бъде регистрирана през следващите седмици. 

Поне 17 научни центъра в Русия работят върху ваксина срещу Ковид-19.

Редица европейски държави въвеждат нови ограничения за пристигащите от чужбина в опит да противодействат на разпространението на заразата.

От 27 юли пристигащите в Австрия от страни с повишен риск, сред които и България, ще трябва да представят отрицателен PCR тест, направен 72 часа преди влизането. От вторник - 28 юли, в Гърция влиза в сила изискването за отрицателен тест за Ковид-19 и от пристигащите със самолет от България и Румъния. 

Остава в сила и изискването за баркод от електронния формуляр. Мярката е в сила до 4-и август. Италия въведе задъжителна карантина за пристигащите от България и Румъния, както и за държавите извън ЕС.

Вижте още в репортажа на Виолета Русенова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Явно Кимчо е доста наясно с опасностите идващи от Китай, за разлика от всички хора по света...и пази населението си да не станат роботи с поставяне на ваксините... Сигнализирай за неуместен коментар