Тръмп очаква най-фалшифицираните избори в историята на САЩ

Президентският вот е насрочен за 3 ноември

23.06.2020 | 12:10 Редактор: Искра Ангелова
Тръмп очаква най-фалшифицираните избори в историята на САЩ

Президентските избори в САЩ на 3 ноември тази година може да станат "най-фалшифицираните" за цялата история на САЩ заради гласуването по пощата. Такова мнение изказа в понеделник в Twitter американският президент Доналд Тръмп, предава ТАСС.

"Заради бюлетините за гласуване по пощата през 2020 година, ще се проведат най-фалшифицираните избори в историята на нашата страна, ако не бъде сложен край на тази глупост. Ние гласувахме без проблеми по време на Първата и Втората световна война, но сега те използват Ковид, за да мамят с помощта на пощата!" - смята президентът.

По-рано в понеделник той обяви, че милиони бюлетини за гласуване по пощата на изборите в САЩ ще бъдат отпечатани в чужбина. Тръмп неведнъж се е изказвал срещу варианта за провеждане на гласуване по пощата, което може да бъде разрешено в редица щати заради пандемията.

Според последните проучвания на портала за политически науки Real Clear Politics (RCP, Truly Clear Policies), бившият вицепрезидент на САЩ Джоузеф Байдън, който си осигури достатъчно подкрепа от делегатите за предстоящия конгрес на Демократическата партия, за да се кандидатира за президент, изпреварва Тръмп със средно 9,5% популярност сред избирателите, съобщава "Фокус".

Настоящият ръководител на американската администрация вече е получил необходимия брой гласове на делегатите на партийния конгрес, за да номинира кандидат от републиканците.

59-ите президентски избори в САЩ са насрочени за 3 ноември.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК