Пхенян разпечата 12 млн. пропагандни листовки срещу Сеул

КНДР неколкократно заплаши да предприеме ответни действия срещу Южна Корея

22.06.2020 | 13:01 Редактор: Искра Ангелова
Пхенян разпечата 12 млн. пропагандни листовки срещу Сеул

Северна Корея е отпечатала близо 12 милиона пропагандни листовки, които да разпространи по въздух над територията на Южна Корея, съобщава държавната севернокорейска агенция KCNA. По нейни данни, флаерите ще бъдат изпратени с помощта на 3000 аеростатични балона, като целта им е да изразят "гнева и враждебността на лица от всички сфери".

От KCNA посочват още, че "печатниците във всяка провинция, град и област са в готовност да разпечатат милиони допълнителни копия".

Пхенян неколкократно заплаши да предприеме ответни действия срещу севернокорейските дезертьори в Южна Корея, които редовно изпращат долари, лекарска, храна и флашки с южнокорейски драми с помощта на балони или по реката, съобщава "Монитор".

В края на май обаче, те изпратиха и над половин милион листовки в северната си съседка, съдържащи критики срещу севернокорейския лидер.

Това доведе до взривяването на Бюрото за връзка с Южна Корея в граничния град Кесон по нареждане на Ким Йо Чен - сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен Ун. 

Сградата беше първото постоянно официално присъствие на Южна Корея в Севера от 1953 г., а разрушаването ѝ отбеляза първото директно действие на Пхенян срещу южната му съседка след множеството отправени заплахи в последните седмици. Впоследствие това доведе и до оставката на южнокорейския министър на националното обединение Ким Йон Йол и до закани от страна на Ким Йо Чен, че Пхенян ще предприеме военни действия в случай на нова пратка.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Так, така... амаЮжна Корея не живее зад желязна завеса и тези листовки ще си останат точно това - пропаганда. Сигнализирай за неуместен коментар