Какво означават малките знаци, които КНДР изпраща на света?

Най-ясни улики можем да открием в речта на Ким Чен Ун към нацията на Нова Година

21.06.2020 | 22:43 Редактор: Александра Иванова
Какво означават малките знаци, които КНДР изпраща на света?

Северна Корея тъне в потайност. Това обаче не се е случвало само сега. Журналистът на CNN Уил Рипли я посещава цели 19 пъти като кореспондент на телевизията там. И все още не е разгадал какво наистина се случва в страната.

За това Рипли и колегите му се насочват към малките знаци, които Северна Корея изпраща на света, за да разкрие какво наистина се случва зад желязната завеса.

"Най-ясни улики можем да открием в речта на Ким Чен Ун към нацията на Нова Година. Той я използва, за да сигнализира на Южна Корея, че е готов за дипломация", обяснява Уил Рипли.

Резултатът от това действие на Ким Чен Ун не закъсня. То даде началото на много важни дипломатически срещи и доведе до подписаното примирие между Севера и Юга през 2018 г. Но в началото на 2020 година, Ким не се обърна към народа си, което накара анализаторите да смятат, че той се срамува от това да признае, че е направил грешка в отношенията си със САЩ, предаде dnes.bg.

"Друга значима улика е посещението на Ким Чен Ун в свещената планина Пекту. За Върховния лидер това е мястото, на което отива, преди да вземе важни решения. Преди да обяви началото на дипломатическите отношения с Южна Корея, той се качи на свещената планина. А преди да прекрати дипломацията между Северна Корея и САЩ, Ким Чен Ун бе забелязан да язди бял кон по склоновете на Пекту два пъти", обяснява Рипли. 

Според  журналиста изявите на Ким Чен Ун в публичното пространство имат за цел да изпращат послание, било то и индиректно.

"Когато го видим по време на изстрелване на ракета, то знаем, че той иска да говори за военната мощ на страната си. Когато го видим на военен парад, знаем, че той ни демонстрира мащаба на армията си и отдадеността на народа си. Но когато не се появи на важно събитие... е, това ни кара да повдигнем вежди", казва Рипли. 

Но може ли да е напълно сигурен, че е разгадал шифъра на това, което се случва в Северна Корея?

"Понякога имам чувството, че колкото повече посещавам КНДР, толкова по-малко знам за случващото се там", категоричен е той.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК