Тръмп: Джон Болтън е глупак, който иска само да разпали война

"Книгата на този ненормалник е "изключително скучна", заяви американският държавен глава

18.06.2020 | 12:10 Редактор: Искра Ангелова
Тръмп: Джон Болтън е глупак, който иска само да разпали война

Мемоарите на Джон Болтън, бившият помощник по националната сигурност на президента на Съединените щати, се състоят от лъжи и измислени истории, а авторът им иска само едно - да разпали война. Това заяви американският държавен глава Доналд Тръмп, коментирайки предстоящото публикуване на книгата на бившия му подчинен, превдава ТАСС.

"Книгата на този ненормалник Джон Болтън е "изключително скучна" (цитат по NYT) и се състои от лъжи и измислени истории. Преди да го уволня, той говореше само хубави неща за мен пред пресата. Обиден скучен глупак, който искаше само едно – да разпали война. Той не разбираше нищо, беше остракизиран и го уволних с радост. Какъв глупак!" – написа Тръмп в своя Twitter, информира "Фокус".

В сряда водещи американски медии, включително The Washington Post, The New York Times и The Wall Street Journal, цитираха поредица откъси от книгата на Болтън - The Room Where It Happened : A White House Memoir). Тя трябва да бъде публикувана изцяло на 23 юни. 

В книгата Болтън по-специално твърди, че Тръмп през 2019 г. е помолил президента на Китай Си Дзинпин да му помогне с преизбирането му за президент на САЩ. По-рано Министерството на правосъдието на САЩ образува дело срещу Болтън във връзка с предстоящата публикация. 

Властите обвиняват автора за нарушаване на задълженията, които той пое върху себе си, като стана помощник на президента, а именно неразкриването на класифицирана информация.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 10 месеца
Всички са така, докато пълнят гушата заедно с другите престъпници, всичко е точно. Като ги изритат от хранилката и се сещат да правят разкрития. Сигнализирай за неуместен коментар