Кога и защо Мелания Тръмп подновява брачния си договор?

Първата дама не е бързала да се настани в Белия дом, твърди кореспондентът Мери Джордан

12.06.2020 | 23:50 Редактор: Наталия Тотева
Кога и защо Мелания Тръмп подновява брачния си договор?

След победата на Доналд Тръмп на изборите за президент на САЩ през 2016 г., Мелания Тръмп настояла за изготвянето на нов брачен договор, твърди Мери Джордан.

Джордан - кореспондент на "The Washington Post", пише книга за живота на първата дама на Америка, която излиза на пазара на 16 юни. Част от съдържанието ѝ бе публикувана в днешния брой на вестника.

Според информацията, с която разполага Джордан, Мелания не е бързала да се настани в Белия дом след инаугурацията на съпруга си през януари 2017 г.

Причината не е била единствено, за да даде възможност на сина си Барън да завърши училище в Ню Йорк, където живееше семейството. Тя се възползвала от ситуацията, за да получи по-изгодни условия в брачния си договор с Доналд Тръмп.

Двойката сключва брак през януари 2005 г., а, както твърди Джордан, "първоначалният брачен договор не е бил много щедър" спрямо съпругата.

Според публикацията, първата дама на САЩ настоявала в подновения брачен договор да се увеличат задълженията на съпруга ѝ по отношение издръжката на Барън.

"Тя вече се е погрижила за бъдещето на Барън, гарантирайки му получаването на второ гражданство – словенско, което ще му позволи след навършването на пълнолетие да работи в Европа в "Trump Organization", се казва в публикацията.

Според Джордан, Мелания Тръмп е искала "писмени доказателства, че към Барън ще се отнасят както към трите по-големи деца на Тръмп, когато става въпрос за финанси и наследство".

"Trump Organization" е компания, създадена от бабата и бащата на настоящия американски държавен глава, пише БНР. Доналд Тръмп я оглавява през 1971 г., а след избора му за президент на САЩ, той предава ръководството в ръцете на големите си синове.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК