Племенница на Тръмп: Ще разкажа шокиращи и нецензурни неща за него

Мери ще представи книгата си "Твърде много и никога достатъчно" на 11 август

15.06.2020 | 17:00 Редактор: Ивет Арабова
Племенница на Тръмп: Ще разкажа шокиращи и нецензурни неща за него

Мери Тръмп ще разкаже в книгата си "шокиращи" неща за живота на президента на САЩ и ще представи много поверителни финансови документи, свързани със семейството ѝ, твърди новинарският портал "The Daily Beast". Премиерата на книгата е планирана за 11 август.

Племенница на американския лидер ще разкаже как е предала на "Ню Йорк Таймс” информацията, която вестникът използва миналата година в материал за данъците на Доналд Тръмп.

Според източниците на портала в книгата, озаглавена "Твърде много и никога достатъчно“ (Too Much and Never Enough), 55-годишната Мери ще разкаже за "шокиращите и нецензурни“ случки от живота на чичо си. Освен това, според портала, тя ще обясни как е изиграла решаваща роля в разследването на "Ню Йорк Таймс”, което разследваше как републиканецът, използвайки данъчни схеми, е взел повече от 400 милиона долара от бизнеса с недвижими имоти на баща си Фред Тръмп. 

Племенницата на президента беше основният източник на информация за журналистическото разследване, получило наградата "Пулицър“. Книгата ще включва и разговора на Мери със сестрата на Тръмп – пенсионираният федерален съдия Мариана Тръмп-Бари. Според "The Daily Beast", тя ще "сподели най-съкровени мисли“ и ще критикува брат си, пише БГНЕС.

Бащата на Мери Тръмп, зависим от алкохола – Фред Тръмп-младши умира през 1981 г. на 42-годишна възраст след инфаркт. Племенницата на държавния глава смята открито да обвини чичо си Доналд и дядо си Фред Тръмп за смъртта на баща си, които не са му обръщали внимание и са го изоставили.

Снимка: Bloomberg/Yuri Gripas

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК