Путин свърза погромите в САЩ с реакцията на Вашингтон към пандемията

Според него Русия излиза от ситуацията с Ковид-19 с минимални загуби

15.06.2020 | 11:20 Редактор: Ивет Арабова
Путин свърза погромите в САЩ с реакцията на Вашингтон към пандемията

Руският президент Владимир Путин смята, че протестите в САЩ са знак за дълбока криза. В извадки от интервю пред държавната телевизия "Россия 1", Путин свърза погромите, предизвикани от смъртта на Джордж Флойд ,с начина, по който Вашингтон се справя с пандемията, пише Politico.

"Нещата, свързани с борбата с коронавируса, хвърлиха светлина върху генерални проблеми“, заяви държавният глава. Докато Русия "излиза от ситуацията с коронавируса с минимални загуби“, добави той, в "САЩ ситуацията се развива по друг начин“.

Русия има регистрирани около 529 000 случая, трета в света, но само една четвърт от размера на епидемията в САЩ. Жертвите на Ковид-19 в Русия обаче са само 7 000, отбелязва изданието.

Що се касае до протестите в САЩ, Путин изрази мнение, че "проблемът се крие в това, че груповите интереси, партийните интереси се поставят над интересите на обществото и хората“, предава "Труд".

"Президентът казва, че трябва да се прави едно, но губернаторът изобщо не го интересува", заяви той. "За разлика от това", продължи Путин, "се съмнявам, че у нас някое от регионалните правителства ще каже няма да направим каквото казва правителството, каквото казва президентът, смятаме, че това е погрешно".

Путин също така разкритикува насилието на някои от протестите в САЩ: "Ако тази борба за естествени права, законни права се превърне в хаос и безредици, не виждам нищо добро за страната".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
То зависи кой как ги брои жертвите. Не се знае кой ги надува, кой ги покрива... Сигнализирай за неуместен коментар