Стотици изпратиха Джордж Флойд с емоционални речи и призиви

Джо Байдън също направи изявление

10.06.2020 | 13:42 Редактор: Искра Ангелова

Емоционални речи и призиви за промяна на системата белязаха погребението на Джордж Флойд в родния му град Хюстън. На службата присъстваха 500 души, сред които и политици. 

Племенницата на афроамериканеца произнесе емоционална реч, призовавайки за реформа в системата.

"Защо тази система трябва да бъде покварена и счупена? Вече бяха приети закони, така че да не са в полза на афроамериканците. И тези закони трябва да бъдат променени. Моля, нека няма повече престъпления от омраза! Някой каза: "Направете Америка велика отново ", но кога Америка някога е била велика?", попита Бруук Уилямс.

Сред присъстващите на церемонията се откроиха и редица политически фигури. В памет на Флойд кметът на Хюстън направи обещание - ще въведе забрано на градската полиция да използва задушаващи хватки. Заповедта му също ще изисква униформените задължително да предупреждават преди стрелба.

"Ние го почитаме днес, защото когато той пое последния си дъх - това позволи на нас да можем да дишаме", каза Силвестър Търнър.

Изявление по време на службата направи и опонентът на Доналд Тръмп за президентското място - Джо Байдън. 

Вижте повече в репортажа на Виолета Русинова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
Показателно беше изя
преди 3 години
Той каза,че не иска синът му когато порасне и "направи нещо",заради което да бъдезадържан и убит от полицията.Значи той е сигурен,че синът му ще "направи нещо"но не иска да го задържат,тоест да има имунитет за делата си.С други думи афротатада правят каквото си искат и никой да не ги пипа,в противен случай това едискриминация.И Флойд,доказан престъпник,погребан като национален герой.То бива фарисейщина,ама чак толкова.Не оправавам полицая,но той е виновенза убийство по непредпазливос ... Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
3112722367
преди 3 години
Този Д. Флойд . лека му пръст, е имал криминално досие с множество престъпления , и това не се споменава, явно тези, които вдигнаха този бунт, имат също досиета, които ще излезнат на светлина. Чест прави на сестрата на умрелия, че е умерена и обвинява системата . В територия, където всеки се чувствува несигурно, е тежко да се диша, даже без коляно на шия. Стара истина е, че кпйто се занимава с другите, изоставя собствения си дом. Сигнализирай за неуместен коментар