Напрежението в Египет не стихва (видео)

Привърженици на ислямистите блокираха магистралата, която води към летището в района, в който се намира централата на републиканската гвардия.

13.07.2013 | 12:53
Напрежението в Египет не стихва (видео)

Започналият в Египет "Рамазан" не свали градуса на напрежението в лагерите на привържениците и противниците на бившия президент на страната Мохамед Мурси. Площад „Тахрир“ отново се превърна в притегателен център за всички, които не харесват доскошоршия държавен глава и опитите на САЩ да се месят във вътрешната политика на страната

„Неприемливо е САЩ да искат да ни контролират. Последната дума е на народа, никой не може да ни казва докъде да се простират нашите интереси. Дали сме мюсюлмани или християни, всички сме единни. Това, което армията направи, беше от името на хората. Ние бяхме тези, които помолихме армията да постъпи по този начин“, заяви противник на Мурси.

Множеството скандираше „Обама подкрепя тероризма“.

Новият египетски премиер продължава преговорите си за съставяне на кабинет. Междувременно САЩ призоваха за освобождаването на бившия президент.

Привърженици на ислямистите блокираха магистралата, която води към летището в района, в който се намира централата на републиканската гвардия. Там, според членовете на политическата организация „Мюсюлманско братство”, военните държат отстранения от власт Мурси.

Нощта премина мирно., но много анализатори се питат дали няма да има нови изблици на насилие.