САЩ се оттеглят от договора "Открито небе" с обвинения към Русия

ФБР разследва стрелба във военноморската база в Тексас като тероризъм

22.05.2020 | 07:50 Редактор: Тодор Петров
САЩ се оттеглят от договора

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че страната се оттегля от договора "Открито небе", обвинявайки Русия в нарушаване на условията му. 

Този договор позволява на над 30 страни да извършват невъоръжени наблюдателни полети над териториите си едни на други, а целта е насърчаване на доверието и избягване на конфликти чрез следенето на движения на военни части.

В същото време ФБР разследва стрелба във военноморската база в Тексас като тероризъм. Базата в Корпус Кристи беше под блокада, след като вчера мъж откри огън край един от входовете ѝ. Стрелецът е убит, а член на силите за сигурност е ранен.

Снимка: Bloomberg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Защото пък руснаците ги спазват!!Гръмнаха сума лаборатории ..То не бяха ядрени двигатели за ракети,не бяха прочее глупости!Само у нас има продажници дето им вярват!!Ама..такъв е бай ви ***!!Продажник!!За жълти копейчици е готов да предава страната си..Или в глупостта си мисли,че имперската лакомия на една друга държава има нещо общо с безкористна обич на братски народ!! Всичко е интереси ....Внинаги сме били цакани от тях.. Сигнализирай за неуместен коментар
3
0 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 3 години
2
0 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 3 години
Да се махат и да не се мяркат повече на балканите и черно море!!! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
Емил Т.
преди 3 години
САЩ винаги настояват подписването на договори които после да не спазват и да излязат с обвинения към другите - типично в техен стил! Сигнализирай за неуместен коментар