Тръмп сипе обвинения: Некомпетентността на Китай доведе до масова смърт

"Те можеха лесно да спрат тази чума, на не го направиха", заяви американският президент

21.05.2020 | 14:29 Редактор: Искра Ангелова

Расте напрежението между Съединените щати и Китай заради пандемията от Ковид-19. Американският президент Доналд Тръмп обвини Пекин, че стои за зад целенасочена дезинформация и пропаганда, свързана с вируса.

В серия от остри публикации в Twitter Доналд Тръмп обвини Китай в некомпетентност, довела до масова смърт. 

Американският държавен глава добави, че Пекин стои зад мащабна кампания за дезинформация и намекна, че тя е дело на президента на Китай - Си Дзинпин. 

"Всичко идва от върха. Те можеха лесно да спрат тази чума, на не го направиха", написа американският президент.

Тръмп неведнъж е осъждал действията на Пекин за овладяването на вируса, който доведе до колапс на глобалната икономика. Досега обаче държавният глава не беше размахвал пръст срещу китайския си колега.  Твърдият тон спрямо Пекин се поддържа и от високопоставените служители на администрацията на Тръмп. 

Държавният секретар Майк Помпео заяви, че Китай все още крие образци от вируса, не дава достъп до своите лаборатории и цензурира дискусиите по темата. 

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


5
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
този и Помпео се редуват да ръсят едни и същи небивалици. Сигнализирай за неуместен коментар
4
1 rate up comment rate down comment 1
Ланс
преди 3 години
3
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Президента е единствената ни надежда. Винаги има свое мнение. Когато почувства че може и да греши не се колебае да направи крачка на зад и да продължи напред. Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 0
mileidi46
преди 3 години
Мисля ,че Тръмп играе както винаги...и китаеца го знае...!!!Неотдавна,по време на карантината, бяха прехвърлени милиони долари от Америка,към същата лаборатория...Мисля също ,че Тръмп не е знаел(както и много други неща),но когато разбра- веднага спря финансирането на Световна здравна организация...и уволни няколко генерала...!!!Знаете ,че президента има доста ограничени възможности!!!!След смъртта на Кенеди,той е най-свестният американски президент до днес...Скоро ще се разбере истината!!!! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 2
Деси
преди 3 години
Този клоун до кога се очаква да го търпим? Сигнализирай за неуместен коментар