Гърция отваря плажовете, мерките за дистанция ще са строги

Обмисля се и вариант за свободен остров до островите от 25 май

13.05.2020 | 23:33 Редактор: Ивет Арабова
Гърция отваря плажовете, мерките за дистанция ще са строги

Температурите в Гърция се покачват, като се очаква през уикенда да достигнат 40 градуса. Правителството отваря от събота организираните плажове при строги условия за дистанция.

Една от причините е събиране на много хора без дистанция на свободната плажна ивица. За да се упражни контрол върху хората на брега на морето тези дни, властите отварят от събота организираните плажове в цялата страна.

Директивата е да се поставят не повече от два шезлонга под един чадър, разстояние метър и половина между почиващите. Започват работа и плажните заведения, които ще предлагат само пакетирано кафе и няма да има маси за клиентите.

Сервиране на алкохол е забранено. След всеки клиент ще се извършва стриктно почистване на мястото, а обслужващият персонал задължително ще носи маски. Това съобщи пред медиите заместник-министърът по гражданската защита Никос Хардалиас. Той изрази загриженост, че в последните дни на плажовете със свободен достъп е имало събиране на повече от допустимия брой граждани.

В рамките на плана за постепенно премахване на ограниченията от понеделник се премахва забраната за пътуване извън областта. Обсъжда се вариант за свободен достъп до гръцките острови от 25 май, предава БНР.

В същото време Атина приветства препоръките на Европейската комисия за старт на туристическия сезон това лято, а хотелиерите  гарантират спазване на всички здравни предписания.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК