Гърция представи 9 правила за туристите, планирали да посетят страната

Пътуването без здравен сертификат няма да е възможно

11.05.2020 | 11:00 Редактор: Ралица Братанова
Гърция представи 9 правила за туристите, планирали да посетят страната

Гърция обяви 9 правила за туристите по курортите в страната, предаде news.gtp.gr. Те бяха представени в неделя от министъра на туризма Хари Теохарис и се включват в здравните протоколи за туризъм, които са създадени, за да се прилагат във всички хотели в страната и при входящите полети.

Правилата са въведени с цел да бъде ограничено разпространението на Ковид-19, когато туристическите пътувания се възобновят. Протоколите са изготвени от Министерството на туризма в сътрудничество с комисията по инфекциозни болести и гръцка обществена здравна организация.

Те ще бъдат представени на туристическите предприятия за одобрение, пише "Монитор".

Полети:

- За да се качат на полет от чужбина до Гърция, пътниците трябва да имат валиден здравен сертификат, издаден в рамките на последните 72 часа, в който да се посочва, че не са носители на вируса Ковид-19. Пътниците без такъв няма да могат да пътуват.

- Няма да има празни седалки при полети до, от и в Гърция. Капацитетът на самолетите ще бъде запълнен, за да бъдат подпомогнати авиокомпаниите.

- На пътници с полети до 4 часа ще бъдат сервирани само пакетирани храни.

- След тръгването си от Гърция туристите няма да бъдат тествани, за да се избегнe поставянето им под карантина в южната ни съседка.

Хотели:

- Един "карантинен" хотел ще работи във всяка туристическа дестинация в Гърция. Там ще бъдат транспортирани туристи, за които се установи, че са преносители на коронавирус. 

- Всички гръцки места за настаняване ще бъдат задължени да имат договор с лекар, който да определи лично или дистанционно дали определен турист трябва да бъде тестван за коронавирус.

- Специализирано обучение, свързано с хигиенните правила, ще се организира за персонала на всеки гръцки хотел.

- Няма да има бюфети (шведска маса) в гръцките хотели, а храната ще се сервира.

- Всички шезлонги ще бъдат на разстояние един от друг, като ще се осигурят и покривала за еднократна употреба за всеки посетител на плажа.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

2
1 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 1 месец
Тази година ще пропусна, ега ти концлагера Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
Наглеци!
преди 1 месец
Хахах, влизате здрави със сертификат, тръгвате си болни, заради алчността на самолетните компании, които ще ви наблъскат като сърдели! Сигнализирай за неуместен коментар