Магазини за дрехи отвориха в Гърция, готвят план за спасяване на летния сезон

Големи опашки се извиха от желаещи да пазаруват

11.05.2020 | 20:07 Редактор: Ивет Арабова

Гърция продължава да разхлабва мерките срeщу Ковид-19. Днес врати отвориха магазините за дрехи, а правителството готви план за спасяване на туристическия сезон. След два месеца без право да работят - голяма част от търговските обекти в Гърция отвориха врати отново. А пред тях се извиха дълги опашки от желаещи да пазаруват. 

Българката Христина Узунова, която живее в Атина, разказва, че страната се опитва да се върне към нормалните темпове на живот, но хората все още трябва да спазват някои ограничения. 

"Във всеки магазин се влиза с маска. Допускат се определен брой хора, а при неспазване на мерките се налага глоба. Само днес на работа са се върнали над 200 000 души. От търговци на текстил, до магазините за мебели и стоки за бита. От следващата седмица възобновяват работа и още 93 000 предприятия", сподели Христина Узунова.

Падането на рестрикциите и летните температури изкараха стотици по крайбрежните ивици на страната. Голяма част от хората пренебрегнаха опасността от зараза с Ковид-19 и не спазиха дистанция, докато се наслаждават на хубавото време на плажа. Туристическият сезон в Гърция вече чука на вратата, а властите готвят прецизен план за спасяване на сектора, който носи 20% от БВП на страната.

Вижте повече в репортажа на Яна Червенкова.

Снимка: Bloomberg/Yorgos Karahalis

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
При нас всички магазини за дрехи, които не са фалирали и не са в моловете, работят от доста време. Сигнализирай за неуместен коментар