Италианците загърбват курорти с хотели, търсят уединени вили за лятото

Многократно се е увеличило запитването на селски къщи с басейни

03.05.2020 | 21:07 Редактор: Ивет Арабова
Италианците загърбват курорти с хотели, търсят уединени вили за лятото

Туристическите агенции и тези за недвижими имоти в Италия са регистрирали през последните две седмици истински "бум" на запитванията за наемане за лятото на вили с басейни. Най-търсени са подобни "убежища“ от коронавируса край морето, като предпочитанията се концентрират в крайбрежните ивици на о. Сицилия и областите Лигурия и Тоскана

Истински "шампион" по пожелавания е намиращото се източно от Генуа и южно от Милано курортно градче Санта Маргерита Лигуре, където през последните две седмици запитванията за самостоятелни вили са "скочили" в сравнение със същия период на миналата година цели 43 пъти.

Многократно се е увеличило и търсенето на селски къщи с басейни в земеделските и планинските райони, като най-желаната дестинация са лозарските райони.

Въпреки че италианците непрекъснато се оплакват колко много са обеднели от коронавируса, те съвсем не смятат да се лишат от лятна почивка край морето. Защото имат спестявания, а освен това вярват, че от понеделник, 4 май, когато на практика ще отворят врати всички производствени предприятия, отново ще започнат да печелят, пише "Монитор".

Но изглежда жителите на Апенините вече не ги привличат като преди големите морски курорти и ваканционните селища из райските крайбрежни кътчета на страната им. Главно поради две причини, като първата са мерките за борба срещу Ковид-19 и свързаните с тях ограничения, с които ще трябва всички да се съобразяват.

Иначе казано, на италианците не им се плажува в клетки от плексиглас, в платнени шатри или пък да се хранят в кръчми със стъклени прегради и в хотелските си стаи вместо в ресторанти, каквато перспектива се очертава на много места. Ето защо правилният избор в тази ситуация изглеждат вилите, където всеки може да си прави това което иска.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Селския туризъм ще разцъфти. Нека:) Сигнализирай за неуместен коментар