Разузнаването на Южна Корея: Слуховете за Ким Чен Ун са неверни

Дългото отсъствие на лидера от публичното пространство не се случва за първи път

27.04.2020 | 20:20 Редактор: Искра Ангелова

Мистерията около евентуалната смърт на севернокорейския лидер Ким Чен Ун се заплита. Разузнаването на Южна Корея заяви, че това са неверни слухове. 

Ким Чен Ун не се е появявал публично от 11 април, а отсъствието му предизвика вълна за разнопосочни теории за причината. Властите в Сеул са уверени - няма доказателства, че спекулациите около състоянието на севернойкорейския лидер Ким Чен Ун са достоверни. 

По думите на южнокорейския министър на обединението Ким Йон Чул, разузнавателна информация сочи, че нищо не подкрепя теорията за смъртта или влошеното здраве на Ким Чен Ун. 

"Южнокорейското разузнаване има може би най-достоверна и близка информация по отношение на Северна Корея", каза бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев.

Дългото отсъствие на лидера от публичното пространство не се случва за първи път. През 2014 година той не се появява в продължение на 40 дни.

Според него има няколко факта около двуседмичното отсъствие на лидера, които будят подозрение. Един от тях е липсата му по време на честванията за Деня на слънцето, с който се отбелязва рождението на дядото на Чен Ун - Ким Ир Сен.

"Това, което трябва да отбележим е, че са започнали нетипични военни действия. Когато има някакъв проблем в Северна Корея, веднага се предприемат демонстрации на военна мощ. Това също е признак, че нещо се случва", каза още той.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
31 rate up comment rate down comment 0
Ек
преди 3 години