Превръщат летище "Ататюрк" в полева болница, спад на заразените в Италия

Само за денонощие новите случаи в Турция са 4 674 души

21.04.2020 | 13:30 Редактор: Искра Ангелова

Расте броят на заразените с Ковид-19 в Турция. Инфектираните в страната са над 90 хиляди. На този фон - лъч надежда в Италия, където броят на заразените продължава да намалява.

Бързото разпространение на Ковид-19 в Турция превърна страната в една от най-засегнатите в света. Само за денонощие новите случаи са 4 674 души. 

Летище "Ататюрк" ще бъде приспособено в полева болница. Въпреки нарастващия брой на заболели, има и положителна статистика - над 13 хиляди души са се възстановили от вируса. 

В Италия властите отчитат спад на заболелите. Извънредното положение в страната е до 3 май. Очаква се до края на тази седмица правителството да обяви плана си за отварянето на бизнеса. 

 

Франция вече е поредната държава, в която бяха регистрирани над 20 000 починали от вируса. 12 553 от починалите са в болници, а 7 752 в старчески домове. 

А в Русия - мерките срещу разпространението на вируса предизвикаха протести. Демонстранти скандираха пред правителствената централа във Владикавказ, столицата на Северна Осетия. Недоволните граждани настояват за премахване на ограниченията.

На фона на протестите и нарушаването на препоръките за дистанция – директорът на световната здравна организация предупреди:"Най-лошото все още е пред нас. Нека предотвратим тази трагедия. Това е вирус, който много все още не разбират. Много развити страни взеха неправилни решения и сега са в беда"

Той допълни, че напредналите държави са били алармирани за опасността и въпреки това са били изненадани от новия щам.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК