65% от хотелиерите в Гърция очакват фалит на бизнеса си

Южната ни съседка затвори училищата и университетите на 10 март

19.04.2020 | 16:55 Редактор: Ивет Арабова
65% от хотелиерите в Гърция очакват фалит на бизнеса си

65% от хотелиерите в Гърция смятат, че е "възможно” или "много вероятно” да фалират. Това показва проучване на Гръцката хотелиерска камара, цитирано от Business Insider.

46,6 на сто са посочили, че е "възможно” да фалират, а други 18,3% смятат, че е "много вероятно” бизнесът им да фалира. За президента на камарата резултатите не са изненада. "Когато говорим за мнения, когато границите са затворени и самолетите не летят, е трудно мненията да са позитивни”, казва Александрос Вассиликос пред онлайн изданието.

Според него фокусът не трябва да се поставя върху големия брой хотелиери, а върху това, че положението е същото и в други страни. "Никой не пътува, затова има притеснения в цялата туристическа верига – трудно е да предвидя какво ще се случи, всички смятат, че това ще е една нулева година за туризма”, каза Вассиликос и допълни, че след тази пандемията секторът ще се промени, информира "Монитор".

Още през февруари южната ни съседка отмени всички карнивали, а на 10 март затвори училищата и университетите.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
лелеее, това е огромен процент, а това е една силно туристическа държаванаправо не ми се мисли...съжалявам ги Сигнализирай за неуместен коментар