Лекари откриха нов симптом на коронавирусната инфекция

Обриви по кожата най-често се забелязвали при по-младите заразени

16.04.2020 | 15:13 Редактор: Ивет Арабова
Лекари откриха нов симптом на коронавирусната инфекция

Обрив по краката може да бъде един от симптомите на коронавирусна инфекция. До този извод стигнаха италианските и испанските лекари, пише РИА Новости. Всеки пети италианец, хоспитализиран с Ковид-19, има проблеми с кожата, като най-често този симптом се проявява при деца и юноши.

Испанската асоциация на педиатрите отбеляза, че обривът при коронавирус е подобен на този при едра шарка или морбили. По правило зачервяването се появява на пръстите на краката и впоследствие заздравява, без да оставя следи по тялото, информира БГНЕС.

Лекарите призоваха хората да вземат под внимание такъв обрив много сериозно и, ако се появи, да се изолират у дома. В същото време експертите препоръчват на гражданите да не посещават медицински центрове само ако този симптом е налице, ако той се прояви обаче, струва си да започнете внимателно да следите здравословното си състояние.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 4 години
При повечето от вътрешно токовите и кръвни инфекции, избиват обриви в стремеж си организма да изкара инфекцията на вън, чрез екзозомният поток. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 4 години
А така...явно колкото хора има толкова симптоми...не може ли да с проследи някаква закономерност от типа че обостря слабите места на човек...то е ясно че в днешно време дори имлади хора страдат от някакъв дискомфорт. Сигнализирай за неуместен коментар