Някои симптоми на конавируса, които вероятно не знаете

В някои случаи Ковид-19 може да се прояви с дезориентация, изтощение

05.04.2020 | 09:00 Редактор: Юлия Христова
Някои симптоми на конавируса, които вероятно не знаете

Ситуацията около новия коронавирус е наистина безпрецедентна, защото успя да парализира почти целия свят. Пандемията с Ковид-19 предизвика смут и вся страх във всички общества. Все още има много неща, които не са ясни около вируса, включително и симптомите, с които може да се прояви. Лекари и експерти обобщават основните симптоми като суха кашлица, треска, затруднено дишане, но има и други, не толкова обсъждани признаци, които се проявяват. Вижте някои от тях.

Храносмилателни проблеми като диария и повръщане.

Според статия на "Business Insider“ около един на всеки десет пациенти с коронавирус е изпитал някакъв вид храносмилателни смущения, сред които диария и повръщане.

Изследване на "The Lancet“ показва, че около 3% от китайските пациенти с COVID-19 са имали разстройство. Около 5% от хората са имали симптом повръщане, според доклад на Световната здравна организация.

Безпокойство е сред не толкова типичните признаци на вируса.

В скорошен доклад относно дом за възрастни във Вашингтон, в който близо 1/3 от хората са били с положителен тест за коронавирус, но половината от тях не са имали никакви симптоми, то няколко от пациентите са имали необичайни признаци като безпокойство и дискомфорт.

Объркване.

В някои случаи Ковид-19 може да се прояви с дезориентация, изтощение. Това са сред най-често докладваните симптоми от по-необичайните признаци.

Задух - как да разберете дали е коронавирус или пристъп на тревожност?

Цялата статия четете четете в сайта az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК