"Луи Вюитон" ще произвежда безплатно дезинфектант за френските болници

Продуктите ще се даряват на държавните санитарно-медицински структури

17.03.2020 | 21:03 Редактор: Наталия Тотева

Френската компания за търговия на луксозна козметика обяви, че възнамерява да пусне течен дезинфектант за ръце в контекста на коронавирусната епидемия. Продуктът ще се предава безплатно на френските болници. Това е обявено в съобщение на фирмата, пише БГНЕС.

"Поради продължаващия риск от недостиг на дезинфектанта хидроалкохолен гел, президентът и изпълнителният директор на LVMH Бернар Арно инструктира отдела за парфюмерия и козметика да мобилизира техническия си капацитет за производство и дарение на големи количества хидроалкохолен гел за правителствените агенции", гласи комюникето. "Arno Corporation" произвежда и търгува козметика за марките Dior, Guerlain и Givenchy.

От понеделник тези фабрики, разположени до Орлеан, както и в градовете Шарт и Бове, ще започнат преход към производството на антисептичен гел.

Произведените продукти ще бъдат дарени във френските държавни санитарно-медицински структури, "преди всичко" в 39 болници, принадлежащи към асоциацията Assistance Publique-H pitaux de Paris (AP-HP). През първата седмица ще бъдат произведени 12 тона гел, а в бъдеще обемите на производство ще се увеличат. 

Снимка: Instagram.com/louisvuitton

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК