Извънредно положение, затворени граници: Балканите също в капана на Ковид-19

Заразените по целия свят продължават да нарастват

16.03.2020 | 19:02 Редактор: Ралица Братанова

Извънредно положение в редица страни на Балканския полуостров заради разпространението на коронавируса.

Сърбия въведе забрана за влизането на територията ѝ за чуждестранни граждани. Заразените в страната са 46. Скок на инфектираните има в Румъния, броят им е 157 души. 

В Турция също бяха регистрирани 12 нови случаи, така общият им брой стана 18 души.

Училища, детски ясли, университети, всичко се затваря. Границите на Сърбия затварят за всички чужденци, с изключение на тези, които пребивават постоянно на територията на страната. Ограниченията няма да важат и за дипломатите. 

Всеки, който се прибира ще бъде поставен под карантина в период между 14 и 28 дни. Ако някой наруши изолацията, може да бъде наказан до три години затвор. 

Заведенията и казината затвориха врати и в Северна Македония. Ресторантите могат да извършват само доставки по домовете. 

Извънредно положение обявиха и в Босна и Херцеговина, както и в Румъния. Всеки пристигнал в северната ни съседка от рискова дестинация се поставя под карантина. В Букурещ доброволци помогнаха на възрастни хора и тези със здравословни проблеми да си набавят основни продукти

Заради нарастващия брой на заболели Турция разпореди на територията ѝ да не се допускат граждани на Германия, Австрия, Испания и други рискови държави. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК