САЩ разшириха забраната за влизане на чужденци в страната

Няма да се допускат хора, пребивавали или преминали транзитно през Великобритания и Ирландия

16.03.2020 | 11:37 Редактор: Тодор Петров
САЩ разшириха забраната за влизане на чужденци в страната

Съединените американски щати въведоха забрана за влизане на чужденци, пребивавали или преминали транзитно през Великобритания и Ирландия, съобщават от външното ни министерство. Вашингтон разширява забраната за влизане на чужденци на територията на страната, заради резкия скок в броя на заболелите с коронавирус в двете страни. 

Новите мерки ще влязат в сила от вторник. Те ще ограничат на американска територия да бъдат допускани чужденци, които през последните 14 дни преди датата на предполагаемото им влизане в страната, са пребивавали или преминали транзитно през територията на Великобритания и Ирландия. 

Мерките няма да е отнасят за чуждите граждани, имащи право на постоянно пребиваване в Съединените щати и техните съпрузи, както и хора, сключили брак с американски гражданин. А също и за членове на самолетни и морски екипажи, за лица от държавен интерес. 

Българските граждани, които желаят да пътуват за Америка през Лондон след влизане в сила на ограничението, следва да изберат алтернативен маршрут, тъй като няма да бъдат допуснати да продължат пътуването си за Съединените щати, предупреждават от външното ни министерство.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК