Стотици българи в Италия са под карантина заради коронавируса

Сънародничката ни Ана Сотирова разказва как живеят пред Bulgaria ON AIR

23.02.2020 | 19:00 Редактор: Ралица Братанова

Безпрецедентни мерки за сигурност заради разпространението на коронавируса в Италия. Заразата взе две жертви, над 130 са заразените. 

Опашки за провизии се извиха пред магазините в Ломбардия и Венето - регионите, в които десетки градове са под карантина. Местните жители са изправени пред двуседмична изолация. Сред тях са и стотици българи. 

Сънародничката ни Ана Сотирова, която живее на около 12 километра от Милано, сподели пред Bulgaria ON AIR, че засега сред българската общност няма паника. Ана се обърна и към сънародниците си. 

"Това, което съветвам българите в Италия, е да не прибягват до драстични мерки и да бягат в България, където все още и дано да няма, защото едно такова пътуване води до риск", призова тя.

Бумът на заразените породи и опасения, че вирусът може да се разпространи и в други региони. 

Отменени са 4 срещи от футболното първенство в Италия. Един от потърпевшите отбори е съперникът на "Лудогорец" в Лига Европа - "Интер". Двата тима трябваше да играят реванш на 27 февруари в Италия. 

А част от ревютата на седмицата на модата в Милано ще се проведат при затворени врати, а традиционният карнавал във Венеция се отменя. Хората се надяват всичко това да премине по-бързо.

Междувременно Южна Корея обяви "червен код" за опасност, след като там вирусът взе пет жертви, а броят на заразените се е удвои в рамките само на едно денонощие. 

Турция затвори границата с Иран заради коронавируса, а 200 пасажери от Южна Корея останаха блокирани на летището в Израел.

Снимка: БГНЕС

Вижте още в репортажа на Яна Червенкова

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК