Дачич: Сърбия не е готова да направи всичко, само и само да влезе в ЕС

Ние очакваме митата да бъдат премахнати, за да може изобщо този диалог да продължи, посочи той

10.02.2020 | 20:55 Редактор: Юлия Христова
Дачич: Сърбия не е готова да направи всичко, само и само да влезе в ЕС

Сръбският вицепремиер и външен министър Ивица Дачич обяви, че страната му не е готова да направи всичко, което се иска от нея, само и само за да влезе в ЕС.

"Сърбия няма да направи всичко, за да влезе в ЕС, няма да работи в своя вреда", категоричен бе политикът, цитиран от местни медии.

"Нито един социалист никога не е предал своя народ. Сърбия е за нас най-важна, затова социалистите говорят днес за патриотизъм и това никой не може да ни забрани", заяви Дачич пред партийни симпатизанти в Нови Сад.

Сръбският външен министър каза още, че Сърбия очаква да се премахнат митата, за да продължи диалогът с Косово, но не очаква от Прищина конструктивен подход за решаването на косовския въпрос. "Това е въпрос на политическа фантастика", заяви Дачич, отговаряйки на въпрос на журналист дали се надява на конструктивно предложение от Прищина в скоро време във връзка с решаването на косовския въпрос.

"Всички техни идеи се свеждат до това, че Сърбия трябва да признае независимостта на Косово. Ние очакваме митата да бъдат премахнати, за да може изобщо този диалог да продължи", казва Дачич, цитиран от БНР.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК