Нова наркобанда е разбита в Испания

Два кораба с близо 500 килограма кокаин на борда са били задържани.

03.09.2012 | 16:08
Нова наркобанда е разбита в Испания

Престъпна група, организирала трафика на наркотици, е разбита в Испания при съвместна операция на местните и британските служби, съобщиха световните агенции.

Два кораба с близо 500 килограма кокаин на борда са били задържани. По време на операцията полицейски екипи са атакували два платнохода в Атлантическия океан в района на Канарските острови - единият идвал от Южна Америка с 500 килограма кокаин, скрит под палубата на яхтата, а в другия е трябвало да бъде прехвърлена стоката, предназначена за разтоварване в северозападната испанска област Галисия.

Засега не се съобщава колко трафиканти са арестувани, но е известно, че са участвали испанци от Галисия и южноамериканци, съобщиха източници, запознати с разследването.

Електронното издание на вестник „Ел Мундо” съобщава, че заловеният кокаин е превозван по система, използвана от международна престъпна група, управлявана от българи, разбита през лятото.

Разработването на операцията е продължило няколко месеца, през които е проследявано движението на яхтите. Заловените платноходи са задържани в Лас Палмас, Канарските острови, където ще бъде разтоварен кокаинът и ще бъдат извършени първи разпити на трафикантите.