Депутатите в Аржентина замразиха заплатите си

Страната не успява да възстанови икономическия си растеж от няколко години

28.12.2019 | 12:21 Редактор: Кристина Крумова
Депутатите в Аржентина замразиха заплатите си

Председателите на горната и долната камара на аржентинския парламент подписаха постановление за замразяване на заплатите на депутатите за половин година заради икономическата криза в страната. Това съобщи председателят на Палатата на депутатите (долната камара) Серхио Масса, цитиран от ТАСС.

"Извънредното положение (в икономическата сфера) изисква действия от всички сектори. Затова решихме да замразим за 180 дни заплатите и командировъчните както на законодателите, така и на служителите на Камарата на депутатите и Сената", написа той в своя Twitter.

Масса прикрепи снимка на подписаната резолюция към съобщението, пише "Фокус".

Аржентина не успява да възстанови икономическия си растеж от няколко години и е сред страните с най-висока инфлация. На 10 декември лявоцентристът Алберто Фернандес пое поста държавен глава.

Миналата седмица парламентът одобри законопроект за извънредното състояние в икономическата сфера, който предвижда приемането на набор от мерки, включително замразяване на тарифите за комунални услуги, въвеждане на 30-процентов данък върху покупката на чуждестранна валута за физически лица, както и увеличаване на експортните мита.

Снимка: Reuters

За още новини харесайте Facebook страницата ни ТУК