ТВ екип загина в Чили

Самолетът Casa 212 на чилийските ВВС изпълнявал полет към архипелага Хуан Фернандес в южния Тихи океан, на 670 км от континента.

03.09.2011 | 09:52
ТВ екип загина в Чили

Телевизионен екип загина при самолетна катастрофа в Чили. Машината Casa212 на чилийските военновъздушни сили е паднала при кацане на архипелага Хуан Фернандес.

На борда е имало 21 души, включително 18-членен телевизионен екип и 3 души екипаж.

Самолетът Casa 212 на чилийските ВВС изпълнявал полет към архипелага Хуан Фернандес в южния Тихи океан, на 670 км от континента. Той изчезнал в момента, който правел втори опит за кацане, след като диспечерите загубили радиовръзка с него.

Андрес Аламанд, министър на отбраната на Чили обясни, че екипажът се опитал да заходи два пъти, без положителен резултат, след което връзката с наземните служби е изгубена.

Чилийските власти изпратиха Hercules 130 да претърсва района. Фрегата Lynch отплава за архипелага Хуан Фернандес с хеликоптер на борда, който ще помага в спасителните операции.

Метеорологичните условия са особено неблагоприятни. Самолетът ще стигне на мястото на катастрофата за 2 часа и половина, а корабът – след 14 часа.

Casa 212 се произвежда в Испания за военната и гражданска авиация. Лиценз за производство има и Индонезия.