България сутрин

Всеки делник от 7:00
още

Днес започваме с мъгли и минусови температури, но ще ни огрее и слънце

Атмосферата ще е ясна през следващите дни, уикендът ще бъде с приятни температури

07.12.2018 | 07:46 Редактор: Ивайло Николов
Днес започваме с мъгли и минусови температури, но ще ни огрее и слънце

Днешният ден започва с минусови температури в цялата страна, които обаче в следващите часове ще се повишават и ще достигнат до норманите стойности за декември.

Качеството на въздуха също не е на високо ниво, но благодарение на лек полъх, до края на деня и атмосферата ще се прочисти и вече видимостта ще е по-добра. 

Синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев прогнозира, че до края на петъчния ден в южните части на България отново ще имаме места с градуси, които ще стигнат стойност 10. 

През следващите дни ни очаква динамично време, повече ветрове и валежи, които ще са главно в събота вечерта и през нощта срещу неделя.

Именно тази обстановка ще ни позволи да имаме по-чист въздух през почивните дни, което пък ще позволи и на много слънчеви лъчи да огреят на много места в страната. Температурите през уикенда също ще са приятни и нормални за сезона.

Следващата седмица динамиката в атмосферата ще се запази, ще има и превалявания, което пък ще ни предпази от сутрешните мъгли и високите нива на фини прахови частици. 

Температурите се очаква да останат в нормалните граници за декември.

Гледайте видеото.