България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Ще бутнат ли гафовете на правителството кабинета "Борисов 3"?

За скандалите около сектор "Сигурност" и неприетата оставка на социалния министър говорят Кънчо Стойчев и Кристина Кръстева

13.06.2018 | 09:31 Редактор: Велислав Филипов
Ще бутнат ли гафовете на правителството кабинета

БСП ще внесе втори вот на недоверие към правителството. Мотивът е провала на кабинета в сектор "Сигурност" и несправянето на МВР с престъпността. Опозицията смята, че е времето на "Борисов 3" вече е отминало и няма какво да направи повече за държавата. БСП атакува и решението на Борисов да не приеме оставката на социалния министър.

Според социолога Кънчо Стойчев със своите действия в последно време Бойко Борисов подрива устоите на политиката в България.

"Подадената оставка е край и тя не се обсъжда. Така е прието в света на дипломацията. Какво означава, че първо ще подаде оставка, после ще се върне. Влиза се в един свят, в който всичко може да се случи", категоричен е социологът в студиото на "България сутрин".

По думите му гафовете на правителството започват да излизат извън нормалното.

"Случиха се поредица тежки гафове. Междувременно тенджерата на общественото недоволство ври, но задържането на капака е опасно. Умният политик и държавник ще разчисти с голямата лопата. Проблемът е, че не се правят реформи в страната. Огромни пари се наливат в продънени системи. Гафовете ще продължават и ще бъдат по-мащабни", смята Стойчев.

Журналистката Кристина Кръстева смята, че политиката не е игра и правителството действа нервно и издава сигнали на нестабилност.

"Няма българин, който да е доволен от МВР, а в същото време там се наливат огромни пари. Борисов няма да се даде на БСП - ще се запъне и няма да играе по тяхната свирка. Длъжен е да отпуши напрежението и да махне Валентин Радев от поста вътрешен министър", уточни журналистката пред Bulgaria ON AIR.

Тя е на мнение, че колкото и пари да има в една система, ако няма адекватна политика и управление, тя няма как да се развива.