България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Кубрат Пулев излиза на ринга през март догодина

Готов съм на 95% за големия мач, категоричен бе той пред Bulgaria ON AIR

19.12.2017 | 10:11 Редактор: Василена Василева
Кубрат Пулев излиза на ринга през март догодина

Кубрат Пулев се готви за битка на ринга през март или най-късно април догодина. Това разкри самият той пред Bulgaria ON AIR

"Готов съм на 95% за големия мач. Вече съм се завърнал на ринга. Въпрос на време е да уточним датата и мястото", сподели боксьорът.

В следващия си двубой Кобрата може да се изправи срещу ливанеца Мануел Чар. А ако се стигне до споразумение между двамата, залогът в срещата ще бъде Междинната световна титла на Световната боксова асоциация (WBA).

Това е вторият най-важен пояс в организацията след този на супершампиона, който се държи от Антъни Джошуа. Междинната титла беше спечелена от Чар на 25 ноември след победа по точки над руснака Александър Устинов в Германия. 33-годишният ливанец записа 31-ия си успех от 35 мача в професионалния бокс.

"Не смятам, че контузията ми беше фатална. Мач с Джошуа така или иначе ще има, макар и на по-късен етап. Най-важното за мен е да бъда здрав. Готов съм да изляза и да се бия срещу всеки", категоричен бе Кубрат.

Той пропусна възможността да се боксира със световния шампион Антън Джошуа през октомври заради контузия. Вместо него на ринга на стадион "Милениум" в Кардиф се качи камерунецът с френски паспорт Карлос Такам, който загуби с технически нокаут в десетия рунд.

Тервел Пулев пък от своя страна отбеляза, че апетитът идва с яденето и вече е готов да се изправи срещу по-тежки съперници. 

"Преходът ми показа, че класата, трупана през годините, е налице. Хората също виждат, че разликата е огромна и вече няма смисъл да се играе срещу хора от номер 200 в ранглистата, а трябва да се търси около 50-цата и постепенно да се играе за титла", коментира още той в "България сутрин".

Неговият треньор Борислав Бояджиев, който е и един от първите треньори на Кубрат посочи, че състоянието на Тервел в момента е много добро и "на висота". 

"Подготовката му винаги е била качествена, а мотивацията - на необходимото ниво. В събота, на 23.12 отиваме да вземем седмата си победа", допълни той.