Колко сериозна е травмата на Кубрат Пулев?

Д-р Ангел Лозанов заяви, че тежък нокдаун върху Кобрата би го извадил "извън строя" от 6 месеца до 1 година

17.10.2017 | 21:50 Редактор: Жанета Нейкова
Колко сериозна е травмата на Кубрат Пулев?

Колко е сериозна травмата на Кубрат Пулев и колко време може да продължи възстановяването?

Вчера стана ясно, че Кобрата е получил частично разкъсване на гръден мускул и няма да успее да се възстанови за 28 октомври, когато трябваше да се изправи срещу световния шампион. 

Темата коментира специалистът по спортна медицина д-р Ангел Лозанов пред Bulgaria ON AIR.

Той заяви, че частична или пълна фрактура на гръдна мускулатура може да се постигне при максимални натоварвания, като в бокса, в тежка категория - от ударите и биомеханиката на получаване на силен удар при използване цялата сила на тежестта.

По думите му, най-вероятно Пулев е форсирал подготовката си и е натрупал повече метаболитни продукти. 

"В началото на заболяването се получават крампи, които ако не лекуваш, може да се получи частична руптура на гръдна мускулатура", обясни специалистът.

Той отбеляза, че колегите му спортни лекари са преценили че руптурата е сериозна и възстановяването ще отнеме повече от месец.

Явявайки се на ринга с една ръка срещу противник като Антъни Джошуа, Пулев рискува да получи тежък нокдаун, който да го "изведе от строя" от 6 месеца до 1 година.

По-рано днес Кубрат Пулев даде коментар за отменения му двубой с Антъни Джошуа за световната титла в тежка категория.

Чрез официалния си профил в социалните мрежи Кобрата благодари на своите фенове за подкрепата и заяви, че не се е отказал от преследване на голямата си цел.