България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Милен Михов: Ще подкрепя оставката на Антон Тодоров

Депутатът от "Обединени патриоти" бе категоричен, че посегателство над свободата на словото не бива да се толерира

11.10.2017 | 10:00 Редактор: Василена Василева
Милен Михов: Ще подкрепя оставката на Антон Тодоров

Ще подкрепя оставката на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров, тъй като свободата на словото стои в основата на нашия демократичен живот и по никакъв начин не може да се толерира дори и намек за посегателство срещу нея. Освен това изборът на Тодоров трябва да бъде уважен и е необходимо да се сложи край на тази скандална седмица, посочи пред Bulgaria ON AIR депутатът от "Обединени патриоти" Милен Михов.

Оставката на народния представител ще бъде гласувана в Народното събрание. Тя бе внесена на 9 октомври в деловодството на парламента след избухналия скандал между Антон Тодоров, вицепремиерът Валери Симеонов и журналиста Виктор Николаев.

Валери Симеонов пък се закани, че ще съди няколко български медии, ако не му се извинят, че не са отразили позицията му след скандала.

"Вицепремиерът има един специфичен израз на своите реплики към журналистите. Това в никакъв случай не е проявление на неговата същност и въпреки, че допусна малка грашка, тя в никакъв случай не може да бъде основание да се иска оставката му", коментира Милен Михов.