България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Румен Петков предубеден за версията за самоубийство в Стрелча

Изискват се много усилия и целенасоченост едно дете да достигне цевта, заяви бившият вътрешен министър пред Bulgaria ON AIR

07.09.2017 | 09:33 Редактор: Жанета Нейкова
Румен Петков предубеден за версията за самоубийство в Стрелча

По-внимателно трябва да се разгледа разследването на инцидента в Стрелча, защото там има послание, генезис на някакъв процес. Трябва да се погледне и самото събитие, защото са нужни доста усилия и целенасоченост едно дете да достигне цевта.Това заяви в "България сутрин" бившият министър на вътрешните работи Румен Петков.

Той смята, че заключението за самоубийство е прибързано и не е най-доброто решение.

Румен Петков коментира случаите на отвличания, самоубийства и убийства в последните месеци, на които ставаме свидетели в страната, като констатира, че "имаме отровена атмосфера, битка между институциите, напрежение в Министерството на вътрешните работи".

По думите на госта на Bulgaria ON AIR всичко това довежда и до отношението на държавата към служителите.

"Финансовият министър заявява, че имаме приходи, надхвърлящи разчетите на бюджета на стойност 1 млрд. и 600 хил. лева като резултат от ефективната борба с контрабандата. А такава без МВР не може да има", твърди Петков.

Бившият вътрешен министър не смята, че се завръщаме в отминалите години, когато "отвличанията са били етикетът на България", но и не вярва, че щом групата на "Наглите" е в затвора, може да се счита, че въпросът с тези престъпления е приключен.