България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Дари книга, ела на театър" в помощ на болни деца и читалище

Театър "Българска армия" предлага билети на половин цена като част от кампанията

19.05.2017 | 10:44 Редактор: Тодор Петров

Театър "Българска армия" организирана благотворителна инициатива. "Дари книга, ела на театър" е кампания в подкрепа на отделението по Детска кардиология на Националната кардиологична болница и на читалището "Георги Димитров" в село Ковачевци.

Всеки може да дари книги и срещу това да получи билет на половин цена за постановките в афиша на театъра, с изключение на гостуващите представления. Задължително е книгите да бъдат в добро състояние - запазени или нови. 

"Идеята се зароди на Международния ден на книгата, бе одобрена от директора на театъра и от 22 до 28 май предстои същинската реализация на кампанията. Хората могат да даряват до 6 книги за втори талон. Колкото повече книги, толкова повече театър. Книгите и театърът са онази врата, която ни отвежда в съвсем различен свят", сподели пред Bulgaria ON AIR инициаторът на кампанията и пиар на театъра Деница Димитрова.

Тя разкри, че в театъра вече са пристигнали изпратени по пощата книги, като се очакват и такива от Столичната библиотека. 

"В болницата има деца до 18 години, които прекарват свободното си време в занималнята и книгите биха ги зарадвали", каза още Деница Димитрова в "България сутрин".