България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Управляват ни сиви кардинали, играещи политическия си театър

Така коментираха 44-те политиците Велизар Енчев и Минчо Спасов пред Bulgaria ON AIR

04.05.2017 | 11:01 Редактор: Иван Берберов
Управляват ни сиви кардинали, играещи политическия си театър

Красимир Каракачанов е най-голямото недоразумение в този кабинет, тъй като той няма никакъв военен стаж. Последното му изказване, че ще връща наборната служба, е в отговор на друг невъзможен иск - тоталната мажоритарна система, защитавана от ГЕРБ. Каракачанов е също толкова двуличен, колкото Бойко Борисов. Но той няма интелектуалния потенциал и професионалната експертиза, за да се справи със задачата си. 

Това заявиха Минчо Спасов, бивш председател на комисията по вътрешен ред и сигурност в Народното събрание и Велизар Енчев, лидер на движение "Българска пролет" в студиото на "България сутрин".

"Никой не говори за Пеевски. Виждам поне две министерства под сянката му - финансите и транспорта. Има сиви кардинали в парламента. Напоследък престанаха да излизат и записи от разговорите им. Това са Борисов, Пеевски и други подобни. Българският народ избра за трети път престъпна личност да го управлява", заяви Спасов пред Bulgaria ON AIR

Според него балансът в трите власти плюс медиите е разпределен между две личности.

"В момента съществува много стабилен баланс между Пеевски и Борисов, Пеевски държи медиите и съдебната власт, а другият изпълнителната и законодателната власт", посочи още той.

А Велизар Енчев смята, че до раздяла на коалицията с Патриотите няма да се стигне, но конфликтът ще се подклажда.

"ГЕРБ и Патриотите няма да се скарат, но ще поддържат конфликта, за да държат измамените си избиратели опиянени. "Обединените патриоти" показаха че могат да преглъщат, щом преживяха личност като Пеевски", обясни той.

Вижте още!