България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Бивш патриот: Двама министри са в конфликт на интереси

Димитър Байрактаров с коментар за новия кабинет в "България сутрин"

04.05.2017 | 10:56 Редактор: Мария Аладжова
Бивш патриот: Двама министри са в конфликт на интереси

Бившият депутат Димитър Байрактаров показа в "България сутрин" декларация, чийто автор, по думите му, е новоназначеният министър на околната среда и водите Нено Димов.

"Това е декларация за конфликт на интереси, подадена на 29 март 2016 година, когато той (Нено Димов - бел. ред.) заема публична длъжност като член на Съвета на директорите на Националната компания "Индустриални зони", която е 100% държавно дружетсво. Г-н Димов тогава декларира конфликт на интереси като член на националното ръководство на ДБГ", разясни Байрактаров.

На 4 януари 2017 година отново е била подадена декларация, само че за промяна на обстоятелствата - заличаване на една от фирмите на Димов, а членството му в националното ръководство на ДБГ все още било налице.

"Сутринта разговарях с Антоний Тренчев и той беше изключително учуден, тъй като партията е имала конгрес, има ново ръководство, т.е. тази декларация вече е поставена под няколко въпросителни. Първата въпросителна е: Възползвал ли се е г-н Димов, декларирайки конфликт на интереси като член на националното ръководство, какъвто според Антоний Тренчев и други колеги от тази партия не е бил, за да заеме тази длъжност?", запита Байрактаров.

По думите му кандидатурата на Димов за министър на околната среда и водите била плод на задкулисието.

Той изрази подобна хипотеза и за още един министър в новия кабинет, а именно - Емил Караниколов, който беше избран да оглави Министерството на икономиката. Преди това Караниколов беше дългогодишен изпълнителен директор на Агенцията за приватизация.

"Този човек, като оглавяващ тази агенция, е в пълен противовес на идеите и на програмата на патриотичното обединение", заяви Байрактаров.