Обединени патриоти: Всяка партия ще носи отговорност за предложените от нея кадри

Симеонов и другият съпредседател – Красимир Каракачанов, влизат в изпълнителната власт като вицепремиери, а Каракачанов - и като министър на отбраната

04.05.2017 | 10:25 Редактор: Василена Василева
Обединени патриоти: Всяка партия ще носи отговорност за предложените от нея кадри

Бъдещият вицепремиер Валери Симеонов заяви, че тепърва Обединените патриоти ще решават вътрешни управленски въпроси. Симеонов и другият съпредседател – Красимир Каракачанов, влизат в изпълнителната власт като вицепремиери, а Каракачанов - и като министър на отбраната. Единствено лидерът на „Атака“ Волен Сидеров остава в парламента, предава Dnes.bg

Симеонов коментира, че всяка партия носи политическа отговорност за предложените от нея кадри, а възникналите проблеми ще се решават с консенсус.

"Четете програмата", коментира той на въпрос за бъдещия си ресор - икономическата и демографската политика.

Бъдещите министри от кабинета "Борисов 3" вече са в Народното събрание в очакване на дебатите и гласуването на структурата и състава на Министерския съвет.

"Не виждам смисъл и няма да влизам в диалог с новото правителство", коментира още Симеонов.

Макар да имат опит в две предишни правителства, кандидат-управленците от ГЕРБ за момента не коментират бъдещата си работа.

Лиляна Павлова, която вече няма да е регионален министър, а ще отговаря за председателството ни на ЕС, каза единствено, че ресорът й е важен.

Бъдещият транспортен министър за трети път Ивайло Московски пък отклони въпросите с думите, че не е коректно да коментира преди гласуването.