България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Валери Симеонов е изкупителната жертва на бъдещ политически скандал!

Това заявиха социологът Михаил Мирчев и политологът Христо Панчугов пред Bulgaria ON AIR

04.05.2017 | 10:16 Редактор: Иван Берберов
Валери Симеонов е изкупителната жертва на бъдещ политически скандал!

Бойко Борисов си е сложил една чиста салфетка, дори не е бушон, в лицето на Валери Симеонов. Той е подготвен за първата жертва на някой голям политически скандал. Чрез неговата жертва Борисов ще излезе начисто.

Това казаха социологът Михаил Мирчев и политологът Христо Панчугов в студиото на "България сутрин".

"Лесното мина, видяхме кои ще са министрите, сега предстои правенето на политика. По-важният въпрос е кой ще са експертите, кой ще е под министрите. Назначаването на хора, които не са свързани с Патриотите или е нежелание да се следват политиките повдигнати от "Обединени патриоти", или липса на какъвто и да е политически потенциал", посочи Панчугов пред Bulgaria ON AIR.

И добави, че Валери Симеонов най-вероятно ще използва позицията си за политически шантаж. А според Мирчев предстоят много съдбовни решения на военното министерство. Действия, които могат да изкачат Красимир Каракачанов високо в общественото мнение, ако бъдат оценени като полезни.

"Много съдбоносни действия предстоят на военното министерство. Ако тези действия се оценят като полезни, Каракачанов няма да има нужда от Симеонов, защото ще се е изкачил в общественото мнение. И тогава може Патриотичният фронт да се разпадне", заяви социологът.

Вижте още!