България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Как музиката променя човешки животи

Музикантът Матан Берковиц създава различни изобретения, които помагат на хората с увреждания да изразят себе си чрез музика

24.04.2017 | 13:20 Редактор: Василена Василева
Как музиката променя човешки животи

Матан Берковиц е музикант и предприемач, който чрез музика променя човешки животи.

Той е млад, но вече с голям принос към света. Живее в паралелен свят между изкуството, технологиите и положителното въздействие. В същото време е предприемач, а "Форбс" го определя като един от най-обещаващите млади израелци в областта на науката.

Някои казват, че продава надежди. Истината е, че изобретенията на Матан Берковиц помагат на хората да изразяват себе си чрез музика. 

"По принцип правя музика, имам група и се занимавам с продуциране. Но нещата излязоха извън рамките на музиката, когато реших да се занимавам и с технологии. Освен инструментите, с които работех, реших да направя нови такива и да експериментирам с нови вълни в музиката. На практика се фокусирах върху това да превърна физическите звуци от човешкото тяло в музика – започнах да работя с вълните на мозъка, ударите на сърцето, движениета, дишането и очите. Просто избрах различни части от тялото и започнах да ги използвам за правене на музика"

Не след дълго музикантът – предримач започва да създава различни методи, които да са в помощ на хората с увреждания. А технологиите на Матан променят десетки човешки животи – именно това е основната мотивация на младият предприемач. 

Вижте още: