Незрящо момче си търси работа чрез Facebook

За дни обявата на Виктор Асенов е споделена над 3000 пъти, има хиляди харесвания и десетки коментари

02.02.2017 | 17:13 Редактор: Ирина Георгиева
Незрящо момче си търси работа чрез Facebook

21-годишно незрящо момче си търси работа чрез Facebook. За 3 дни обявата му е споделена над 3000 пъти, има хиляди харесвания и десетки коментари. 

Виктор Асенов умело използва социалните мрежи и благодарение на тях води активен начин на живот и извън виртуалното пространство. Той е студент по Социална педагогика в Софийския университет. Може да се похвали с умения и компетенции, на които мнозина биха завидели. 

След като публикува обява за работа във Facebook, започват да валят предложения. Сега остава Виктор да избере къде да работи. Едно е сигурно - работодателят му няма да съжалява. 

"Искам да бъда отговорен служител, да си изпълнявам задачите...не се отказвам. Проблемът идва оттам, че работодателите не са свикнали", сподели Виктор.

Мечтата му е да работи с деца. Активно се занимава със социални проекти за хора с увреждания. Амбициран е да промени нагласите както на обществото, така и на самите незрящи. 

"Нагласата на хората трябва да се промени. Трябва и самите незрящи да променят своите нагласи. Не, не са ни длъжни всички...но не трябва да разчиташ на цялото общество", смята Виктор.

Докато говорим с Виктор се появява Елена, която видяла публикацията му във Facebook.

"Имам много незрящи приятели. Всеки от тях има проблем, когато започнат работа", заяви той.

Виктор не се самосъжалява, нито има намерение да се отказва от целите си. Двамата с кучето му водач Идалго са поели с бърза крачка към нови приключения.

За амбицията и правото да си като другите, разказва Ива Григорова: