България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

БСП настоява: Ще бъде твърда и конструктивна опозиция

Ще имаме съгласие по европредседателството, сигурността и демографската катастрофа, посочи Георги Търновалийски пред Bulgaria ON AIR

20.04.2017 | 08:50 Редактор: Тодор Петров
БСП настоява: Ще бъде твърда и конструктивна опозиция

БСП ще бъде твърда, конструктивна и единствена опозиция в парламента, увери в "България сутрин" секретарят на ПГ на БСП Георги Търновалийски. Той е категоричен, че Столетницата ще бъде алтернатива и това ще бъде добре за България, а и ще помага на управлението.

"Приоритетите, по които ще има съгласие са ясни - европредседателството, сигурността и демографската катастрофа", посочи Търновалийски, но уточни, че за това има едно условия - нормативните актове да се изготвят в парламента и да са подкрепени от всички политически сили.

Запитан за появилото се напрежение по темата за уседналостта, гостът на Bulgaria ON AIR подчерта, че трябва да има национален референдум по въпроса. 

"Това ще го реши президентът, но явно по тази тема трябва да бъде дебатирано. Приоритет номер едно за страната е огромната бедност, несправедливост и разделение в обществото. Не виждам това в програмата на бъдещите управляващи", каза още Георги Търновалийски.

По темата за мажоритарния вот той бе категоричен, че БСП ще подкрепя смесена избирателна система, но отбеляза, че няма как да не се съобразят с мнението на над 2 млн. българи, гласували с "да" на референдума. 

"Решенията на референдума в Турция са проблем на Турция", коментира още Георги Търновалийски.