Нинова към ГЕРБ: Ще бъдем вашата управленска алтернатива!

Най-важно е да защитим националния интерес на България, подчерта лидерът на БСП

19.04.2017 | 10:42 Редактор: Тодор Петров
Нинова към ГЕРБ: Ще бъдем вашата управленска алтернатива!

"Ние сме опозиция в 44-тото Народно събрание. Ние сме алтернатива на ГЕРБ - политическа и управленска", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в първото си изказване от трибуната на новия парламент.

"В политиката има и морал - да не предаваш тези, които те следват. Няма да ви предадем", обърна се тя към гласувалите за БСП.

"Най-важно е да защитим националния интерес на България. Гарантиране суверенитета и националната сигурност и бъдещето ни в обединен ЕС. Искаме Европа обединена, силна и солидарна. Наша отговорност ще бъде да преведем ЕС през трудностите, които предстоят", каза още Нинова.

По думите й е изключително важно е да защитим интересите на българите във Великобритания в контекста на Brexit. Нинова добави, че референдумът в Турция е отговорност на турския народ и ние не трябва да се месим във вътрешните работи на южната ни съседка, но и не трябва да допускаме намеса в нашите.

"Няма цвят и партии пред опасността да изчезнем като народ. Не можем да си затваряме очите пред огромния проблем - ниска раждаемост и висока смъртност", каза тя относно демографската криза в страната.

Корнелия Нинова се обяви за уважение към чуждите инвеститори, но преди всичко защита на българското производство и българските храни. "Внасяме закон за храните, за държавните и общински предприятия и искаме изслушаването на КЕВР с въпрос дали работи за монополите или за народа", поясни Нинова.

БСП ще внесе и предложение заплатите на депутатите да бъдат замразени. "Това не е популизъм, а личен пример", посочи лидерът на Столетницата.

Снимка: Олег Попов (Bulgaria ON AIR)