България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Мигрантите и санирането - подводните камъни пред новите управляващи

Румяна Бъчварова не желае отново да ръководи МВР

19.04.2017 | 09:52 Редактор: Тодор Петров
Мигрантите и санирането - подводните камъни пред новите управляващи

Очакванията на депутата от Обединените патриоти са Искрен Веселинов са за пълен и успешен мандат. Той уточни пред Bulgaria ON AIR, че за тази цел е необходимо да се спазва постигнатото споразумение с ГЕРБ. 

"Нищо, което касае изпълнителната власт не ни разделя. Имаме разногласия за борбата с битовата престъпност, овладяването на имигрантския поток. Имигрантите трябва да бъдат извеждани от територията на страната", обясни той.

Бившият регионален министър Лиляна Павлова добави, че до момента от ГЕРБ са работили в изключително добър диалог с Патриотите. По думите й програмата за санирането трябва да продължи, но със съфинансиране от желаещите да се включат в нея. Според Павлова ще има сериозно изменение в програмата, което може да доведе до разногласия с коалиционния партньор.

"Рано е да говорим за министерства. За нас беше важно да уточним политиките и приоритетите. Не е важна бройката, а кой е подходящият човек да поеме ресора. Бяха направени доста компромиси, няма как без това", коментира още тя.

Румяна Бъчварова от ГЕРБ е на мнение, че с течение на годините мъдростта става повече. Според нея не би било добре за системата тя отново да бъде министър на вътрешните работи. 

"Един нов човек би било добре да продължи това, което трябва да се свърши. Човек, който е добре познат на системата", посочи тя и отказа да коментира какъв държавен пост би заела в следващите дни.

Александър Сиди от Обединените патриоти изрази заяви, че той и неговите колеги ще "изковат" нови закони, които ще подобрят качеството на живот на българските граждани.

Какво още каза той, вижте във видеото: