България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Бивш патриот: Коалицията ГЕРБ-Обединени патриоти е грозна и безпринципна

Имат коренно различни възгледи, настоя бившият депутат от ПФ Димитър Байрактаров

19.04.2017 | 09:23 Редактор: Тодор Петров
Бивш патриот: Коалицията ГЕРБ-Обединени патриоти е грозна и безпринципна

При тази грозна коалиция от формации, които имат коренно различни възгледи, моето място не е в парламента, заяви пред Bulgaria ON AIR бившият депутат от Патриотичния фронт Димитър Байрактаров. 

"Толкова добре се чувствам, че не съм там. Това е една абсолютно безпринципна коалиция. ПФ винаги е бил категорично против мажоритарен вот, но принципът е съобразяването с волята на народа", коментира събеседникът на Лора Инджова, визирайки референдума на Слави Трифонов. 

"Трифонов и неговият екип са организатори на референдума и е напълно нормално да отстояват волята на 3,5 млн. гласували и 2,5 млн. души "за" мажоритарен вот. При създаването на политическа формация от негова страна нишата е изключително голяма, недоволството е огромно", обясни той.

Според Байрактаров при всички случаи ще се стигне до дестабилизация в коалицията, а "келепирът" е единственият фактор, който би попречил за това. По думите му размерът на минималната пенсия е уточнен още през януари тази година от 43-то НС. 

"180 лева минимална пенсия и евентуално след това на 200 лева. Патриотите продължиха да лъжат своите избиратели, че ще направят веднага пенсията 300 лева", уточни Байрактаров.

Той попита как би гласувала коалицията закона за концесиите, на който по думите му президентът Радев абсолютно справедливо е наложил вето.

"Интересно ми е как ще гласуват Обединените патриоти този закон. Къде ще търси ГЕРБ плаващо мнозинство, ако те гласуват против? Още в 43-то НС имаше голямо желание от ВМРО да влязат в изпълнителната власт. Валери Симеонов е абсолютно неподготвен да поеме тежко министерство като енергетиката", настоя Байрактаров. 

Той смята същото за Красимир Каракачанов, ако съпредседателят на Обединените патриоти поеме военното министерство.

Пред камерата на Bulgaria ON AIR той посочи, че преговорите за правителство ще започнат още утре. 

"Ще преговаряме за коалиционното споразумение и за участието на Обединените патриоти във Външно министерство".