Михаил Миков: Правят се опити да се избегне разговорът за пътя на БСП

По време на предизборната си кампания, партията отстъпи от ценностите си, заяви пред Bulgaria ON AIR председателят на 42-рото НС

19.04.2017 | 09:33 Редактор: Жанета Нейкова
Михаил Миков: Правят се опити да се избегне разговорът за пътя на БСП

По време на предизборната кампания на БСП имаше сериозно отстъпление от ценностите на партията, правят се опити да се спести големия разговор за пътя, по който върви левицата. Това заяви в извънредното студио на "България сутрин" Михаил Миков. 

Днес е първото заседание на новия парламент, когато депутатите полагат клетва. Председателят на 42-ро Народно събрание даде оценка пред Bulgaria ON AIR на свършеното от БСП по време на предизборната си кампания. 

"Имаше едно сериозно отстъпление от ценностите на партията и избирателите го усетиха. Персоналното състезание много често измества истинските проблеми", смята политикът.

Според него отговорността има две измерения: едното е на органите, които трябва да я реализират, а другото - персоналното разбиране и чувство за отговорност.

"Очевидно е, че сега се отчита резултат, който е по-добър от предишния. Правят се сравнения, за да се спести големия разговор за пътя, по който БСП върви", посочи Миков.